Mantarlı Bulgur Pilavı

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 paket mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1.5 bardak kepekli bulgur pilavi
  • 3 bardak su
  • 1 çay kaşığı köri, kekik
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber

(Isterseniz biber de ekleyebilirsiniz, ben evde olmadigi icin koymadim)

HAZIRLANISI

Soganlari ince ince dograyin ve az zeytin yaginda dogranmis sarimsagi da ekleyip yumusayana kadar kavurun.

Bu arada mantarlarinizi, havucari kucuk kucuk dograyin ve tencereye ekleyin. Baharatlari ekleyin. Onlar kisik ateste kavrulmaya devam ederken domatesleri soyup kucuk kucuk dograyin. Bunlari da tencerenize ekleyin. Ardindan olctugunuz pilavi ve 2 katindan biraz az suyu da ekleyip soyle bir karistirin ve tencerenin agizini kapatin.

Orta ila kisik ateste pisirmeye birakin. Suyunu cekince ocaktan alin ve biraz dinlenmeye birakin.

Afiyet Olsun!

(4-6 Kişilik)

Reklamlar

1 Yorum

Filed under Pilavlar, Vegan

One response to “Mantarlı Bulgur Pilavı

  1. Bu tarifi beyaz princle yaparsaniz cok daha lezzetli oluyor. Siddetle tavsiye ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s