Kısır


  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 bardak sıcak su
  • yarım demet maydanoz
  • kıvırcık
  • yarım demet dereotu
  • 3 4 dal taze nane
  • 5 6 adet yeşil soğan
  • biber
  • domates
  • salatalık
  • sıvı yağ
  • limon
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Bulgur bir kaba koyulur, üzerine sıcak su dökülür ve bulgurların şişmesi beklenir. Bu arada yeşil soğan salatalık kıvırcık maydanoz dereotu salatalık biber yıkanır ve ince doğranıp bir kaba konulur . bulgurlar sıcak suyu çekip şiştikten sonra domates ve biber salçasıyla iyice yoğrulur. Tuz ilave edilir ve yeşillikler ile iyice karıştırılır.

Domates isteğe göre servis sırasında tabağın yanına ya da küp doğranarak kısırın içine dahil edilebilir.

Biber domates maydanoz ile süslenerek servis yapılır.

afiyet olsun.

Reklamlar

Yorum bırakın

Filed under Salatalar/Mezeler, Vegan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s