- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 bardak sıcak su
- yarım demet maydanoz
- kıvırcık
- yarım demet dereotu
- 3 4 dal taze nane
- 5 6 adet yeşil soğan
- biber
- domates
- salatalık
- sıvı yağ
- limon
- tuz
HAZIRLANIŞI
Bulgur bir kaba koyulur, üzerine sıcak su dökülür ve bulgurların şişmesi beklenir. Bu arada yeşil soğan salatalık kıvırcık maydanoz dereotu salatalık biber yıkanır ve ince doğranıp bir kaba konulur . bulgurlar sıcak suyu çekip şiştikten sonra domates ve biber salçasıyla iyice yoğrulur. Tuz ilave edilir ve yeşillikler ile iyice karıştırılır.
Domates isteğe göre servis sırasında tabağın yanına ya da küp doğranarak kısırın içine dahil edilebilir.
Biber domates maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.
Reklamlar